Hi, welkom op mijn blog I Draw Dinosaurs!

Mijn naam is Monique van der Veen, 41 jaar en ik ben een dinosaurus-enthousiast.

Een foto van mij terwijl ik een selfie maak bij de Tyrannosaurus rex van het Oertijdmuseum in Boxtel.
Een foto van mij terwijl ik een selfie maak bij de Tyrannosaurus rex van het Oertijdmuseum in Boxtel

Dino Riders en Jurassic Park

Mijn interesse voor dinosaurussen begon met de tekenfilmserie Dino Riders. Het ging volgens mij over een groep mensen die in de ruimte achterna werden gezeten door reptielachtige mensen en toen neerstortte op een planeet met dinosaurussen.
Later kwam de film Jurassic Park met ongekende filmtechnieken om de dinosaurussen tot leven te wekken. Het was de engste film die ik ooit in de bioscoop had gezien. Volgens mij kwam ik lijkbleek de zaal uit!

Traditioneel en Digitaal tekenen

Toch tekende ik eigenlijk vooral paarden, want ik was ook een enorme paardengek. Het is eigenlijk sinds dit jaar (2022) dat ik serieuzer naar dinosaurussen kijk om ze te tekenen. Ik ben van oorsprong een traditionele tekenares, zoals veel van mijn leeftijdgenoten, denk ik. Sinds kort heb ik de gedeeltelijke overstap naar digitaal tekenen gemaakt. Eerst met de muis en later met een Wacom Bamboo tekentablet. Nu gebruik ik Adobe Photoshop en Fresco en een groter tekentablet van Wacom, een Wacom Intuos. Mijn droom is een Wacom One. Dat is een zogenaamde Creative Pen Display, je ziet op je tablet wat je aan het tekenen bent.

I Draw Dinosaurs

Op dit blog wil ik graag mijn vorderingen op het gebied van dinosaurus-tekenen laten zien, maar ook bloggen over gerelateerde blogs en websites over dinosaurussen en tekenen.
Je kan me ook volgen op twitter: @NickyNagini
Mijn man heeft trouwens ook een blog over zijn (creatieve) hobby: The Tankpainter.