Vandaag is het Internationale Museum Dag!
Eind juni 2021 zijn mijn man en ik naar Naturalis geweest. De hoogtepunten van ons bezoek waren Trix de Tyrannosaurus en Dirk de Triceratops. Maar de andere dinosaurussen waren ook geweldig.

Trix de Tyrannosaurus Rex

We gingen vooral voor Trix de Tyrannosaurus Rex. De eerste door Nederlandse paleontologen opgegraven Tyrannosaurus.
Eindelijk was het zover.


Ze hebben haar skelet echt prachtig neergezet.

De schedel van Tyrannosaurus Rex Trix van de voorkant.
Trix

Maarten van Rossem noemt haar steevast Sophietje in de Dinocast over de Tyrannosaurus. Hier kun je deze aflevering beluisteren: Aflevering 7 – Tyrannosaurus Rex

Dirk de Triceratops

Een andere prachtige dinosaurus vind ik de Triceratops. Deze hebben ze Dirk genoemd, naar de onderzoeker die super enthousiast was over de opgraving van dit skelet en de vele andere Triceratops-skeletten. Dinocast heeft daar een podcast over gemaakt, een mysterieus massagraf.

Skelet van een Triceratops van de zijkant met de kop naar rechts.
Dirk

Oertijdmuseum in Boxtel

Binnenkort gaan we naar het Oertijdmuseum in Boxtel. Volgens de website zijn ze het grootste geologisch museum in Nederland.
Het museum begon toen het gezin Fraaije tijdens hun vakantie een fossiel vond. Later is de oudste zoon van het gezin geologie gaan studeren en hij is nu directeur van het Oertijdmuseum. Waar een familievakantie al niet toe kan leiden!

Video van het ontstaan van het Oertijdmuseum

Internationale Museum Dag

Er zijn natuurlijk nog veel meer musea in Nederland, maar deze twee (Naturalis en het Oertijdmuseum) hebben op dit moment mijn meeste interesse. En niet alleen vanwege mijn blog. Ik heb de geschiedenis van onze aarde altijd al interessant gevonden.

Ik kwam door de website Days of the Year op het idee om deze blogpost te schrijven. Elke week krijg ik een mailtje met de ‘dagen van de week’ en zo kwam ik tot de ontdekking van International Museum Day.

Wat is jouw favoriete museum op dit moment?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.