Zoals beloofd in de blogpost Dino-nieuws van Mei: het eerste deel van ons bezoekje aan het Oertijdmuseum.
Het Oertijdmuseum in Boxtel is het grootste geologisch museum van Nederland. Je komt er ogen te kort, want er is niet alleen een museum, maar er is ook een serre-achtige dinohal en een groot buitengedeelte met beelden van dinosaurussen en andere prehistorische dieren. Voor de kinderen is er ook een speeltuin.
Ruim 4 hectare dino!
In het eerste deel van deze serie wil ik met de buitenkant beginnen. Dit hebben wij ook als eerste gedaan omdat de medewerkers ons dat adviseerden vanwege de schoolklasjes binnen. Nu hadden we al het plan gevat om buiten te beginnen, omdat er voor die middag regen was voorspelt.
Het was heerlijk om door het mooie bos tussen de dinosaurussen te wandelen. Sommige beelden waren niet op ware grootte, maar toch indrukwekkend.
Stegosaurus

Ik vond deze Stegosaurus met haar jongen erg leuk en mooi gemaakt. Als je trouwens meer wilt weten over de Stegosaurus, luister dan eens naar de podcast-aflevering Stegosaurus
Nee, ik krijg er niet voor betaald om reclame voor ze te maken, ik vind Dinocast gewoon geweldig.
Wat ik ook een echte meerwaarde vond, was de naambordjes bij sommige planten en bomen.
Titanboa
We kwamen ook een prehistorische slang tegen. Een Titanboa!

Deze slang kon wel 13 meter lang worden en at voornamelijk vis
Giganotosaurus
Dr. Ian Malcolm zei in Jurassic World: Dominion iets in de trant van: “Why do they always have to be bigger.” Nou, dat was zo ongeveer mijn gedachte toen ik deze jongen zag:

Scelidosaurus
Gelukkig waren er ook kleinere dinosaurussen zoals deze (bijna schattige) Scelidosaurus.
Deze soort is gevonden op de Britse Eilanden en at vooral varen en coniferen.

Breng eens een bezoekje aan het Oertijdmuseum
Dit is natuurlijk nog lang niet alles. Er zijn nog veel meer dinosaurussen en prehistorische dieren te zien. Er zijn langnek-dino’s, een heleboel Velociraptors, Triceratops, Spinosaurus, Dilophosaurus.
Wil je ook graag naar het Oertijdmuseum in Boxtel? Kijk dan gauw op hun website voor de openingstijden. Het Oertijdmuseum
One Reply to “Het Oertijdmuseum – buiten”